2013-12-11 19.26.15

Je ziet het, ook dames zijn méér dan welkom 🙂

Woensdag 11 december ontvingen we een gezellige groep Puppeteers bij Byte. Byte organiseert samen met
AT Computing elk kwartaal een Dutch Puppet User Group, nu voor de 2e keer bij Byte. Tijdens deze sessie hebben we het onderwerp ‘Hiera’ behandeld. Volgens goed gebruik werden alle techies ontvangen met pizza en een drankje.

Nadat de laatste pizzastukken op waren, riep
Maurice Verheesen (de initiatiefnemer van de Puppet User Group) iedereen naar de zaal. Na een korte intro van Maurice was het het woord aan Ger Apeldoorn.

Ger Apeldoorn

Ger Apeldoorn

Ger is dé specialist op gebied van Puppet! Hij werkt als Freelance Puppet consultant en geeft officiële PuppetLabs trainingen in Nederland. Hij heeft vele Puppet implementaties op zijn naam staan, zowel Open source als Enterprise. We waren dan ook heel trots dat hij tijdens deze meet-up een inhoudelijke talk wilde houden over Hiera based Puppet setups.

Ger ging tijdens zijn talk uitgebreid in op hoe je specifieke componenten kunt combineren in een Puppet omgeving zodanig dat deze goed samenwerken, goed gestructureerd zijn en bovenal veilig in gebruik zijn. Vervolgens liet hij een demo zien waarin hij de setup toonde, inclusief de workflow met Git-Flow (Gerrit). Hij eindigde zijn talk en demo door enige ontwerpproblemen met bijbehorende oplossingen te behandelen. Op zijn website vind je een gedetailleerde instructie hoe je een omgeving kunt inrichten zoals in de demo is getoond.  

 

Puppet-logoVolgende Puppet User Group @Byte i.s.m. AT Computing

Wil jij ook alles weten over Puppet of wil je als Puppeteer jouw ervaringen met de usergroup delen? Zorg dan dat je bij de volgende Puppet User Group bent!

Spoiler: op 10 maart 2014 is de volgende meet-up. Houd dan de pagina op Meetup.com in de gaten om je direct aan te melden! We zijn nog op zoek naar interessante sprekers. Vind je het leuk om een talk te houden? Stuur dan een mailtje naar Maurice Verheesen.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post