Werken_bij_Byte

Op één dag maak je mee dat er een cruiseschip als een flatgebouw langs je raam schuift, dat een masseur je spieren losrolt, dat je al om 11 uur ‘s ochtends honger hebt omdat het hele pand ruikt naar de soep die de lunchdame staat te maken, dat je dan gelukkig een stuk taart kunt komen eten die een dankbare klant stuurde via de ‘stuur-ons-een-taart-knop’ in het klantendashboard en dat er een filmcrew van RTL rondloopt (die vraagt om ‘iemand die zit te coden’ en uiteindelijk alleen maar je scherm filmt – daar gaat je moment of fame. Gelukkig had je je naam in de code gefutseld). Als het weer een beetje meezit gaat aan het einde van de dag de vuurton op het dakterras aan, wordt project ‘overkapping tegen de wind met overtollig hout – hee we zijn al halverwege en hebben niet genoeg!’ opgestookt en wordt de bierkoelkast geplunderd. Dat heet dan een werkdag.

En daarom is het leuk om hier te werken? Ja, maar natuurlijk gaat het in eerste instantie om de inhoud van je werk. Je wordt hier aangenomen omdat je iets goed kunt. Vervolgens wordt er van je verwacht dat je ook nog goed zelf kunt inschatten wat er belangrijk is en waar je die vaardigheid dus voor inzet. Resultaat: besluiten worden genomen door mensen die ergens verstand van hebben. Heb je een goed idee? Dan krijg je invloed. Je hebt wel bazen, maar die zijn er vooral voor om naar die vervelende meetings te gaan waar je liever toch niet bij bent ;).

Byte heeft een enorme productie en releasesnelheid, dankzij gemotiveerde mensen en een fijne focus. Net als bij alle goede IT bedrijven hebben we meer ambities dan we aankunnen met de mensen die we hebben (hint! hint!). Desalniettemin lukte het ons in een maand tijd om onze oudste fysieke hostingclusters naar Varnish clusters te verhuizen, te overleggen met Magento over optimale Opcache instellingen en bij te dragen aan verbeteringen in Magento 2, eerder genoemde RTL ploeg te ontvangen, een Varnish update van 3 naar 4 te doen (ok, we geven het toe, die was wel wat aan de late kant), een Magerun extensie te maken om verouderde plugins op te sporen, een Magento 2 installatie op Hypernode trials te automatiseren, een check op Magereport op de nieuw uitgebrachte patch van Magento te engineeren, nieuwe hostingpakketten op Hypernode te introduceren, een BBQ voor onze partners te houden (en voor onszelf natuurlijk, niks voelt zo zomers als een BBQ in februari op een regenachtig dakterras), HTTP/2 te lanceren, lekker niets te hoeven doen met de Drown aanval omdat wij onze shit allang op orde hadden, hostinglessen op Webshop Heroes te geven, een CMS versiemonitor te maken en een hele alerting-architectuur voor MageReport te bedenken en implementeren om klanten proactief op de hoogte te kunnen brengen van problemen in hun shops.

Hoewel we ons dus al niet verveelden, lukte het in diezelfde maand ook nog om een spontane knakworstcompetitie te doen (de winnaar at er 42 en heeft sindsdien zelf wel een beetje weg van een knakworst), een deskbike-wedstrijd (waarbij team techniek met een dubieuze voorsprong won, we verdenken ze nog altijd van het hacken van de fietscomputer) en natuurlijk diverse pop-up-planking-performances (waarna een deemoedige teammanager een dag later een mailtje stuurde: “Zoek je me? Ik dacht te kunnen winnen van Hans R. met planken en zit vandaag dus de hele dag bij Techniek om koffie voor hem te halen”)

Tel daarbij op de saaie benefits, zoals een sportvergoeding (gelukkig voor sommigen: niet verplicht en zelfs niet openbaar!), gratis vakantiedagen om Goed Werk te doen en een erg gulle pensioenvergoeding, en je begrijpt waarom we je adviseren om in een heel erg goed blaadje te komen bij onze HR-dame.

Klinkt dat ook voor jou als een perfecte balans tussen avontuur, vrijheid en comfort? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina of doe even een mailtje als je jezelf er niet tussen ziet staan.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post