Magento with Redis

Magento with Redis

Woensdag 25 september verscheen Magento Community Edition 1.8. We hebben hiervan een nieuwsbericht gepubliceerd met daarin een kort overzicht van de hoogtepunten in Magento CE 1.8. Een van de hoogtepunten waar we zelf heel enthousiast over zijn is de standaard implementatie van Redis. Redis is een cachingoplossing superieur aan bijvoorbeeld de veelgeprezen Memcache. Met Redis wordt je Magento webshop een heel stuk sneller. In deze korte blogpost wordt er getoond hoe je zelf eenvoudig Redis op je Magento 1.8 installatie kunt verzorgen. Echt eenvoudig.

 

Redis op het hostingplatform van Byte

Byte is één van de eerste partijen die Redis caching volledig managed aanbiedt. Dit houdt in dat onderhoud, updates en configuraties aan de server centraal door ons worden uitgevoerd. Het enige wat jij hoeft te doen is Redis bestellen, activeren en Magento configuratie te wijzigen. 

Stap 0 – Bestel Redis

Om gebruik te kunnen maken van Redis in je Magento 1.8 installatie moet je Redis bestellen. Een stap die je kunt doen via het Service Panel op de pagina Redis up/downgraden.

Stap 1 – Activeer Redis

Na de eenvoudige bestelprocedure is Redis nog niet actief. Activeren van Redis voor jouw domein gaat middels één druk op de grote blauwe knop.

Redis activeren stap 1

Redis activeren stap 1

 

Stap 2 – Installeer de Redis module

In Magento 1.8 is de Redis backend cache code (Cm_Cache_Backend_Redis) geïntegreerd. Daarnaast is de Redis session storage module (Cm_RedisSession) verwerkt. Dit hoef je niet meer zelf te doen en stap 2 zal daarom direct op groen komen te staan. Voor Magento versies < 1.8.0.0 moet deze stap wel uitgevoerd worden en de uitleg bij deze stap beschrijft exact wat je moet doen. 

Stap 3 – Pas de local XML aan

De laatste stap in het activeren van Redis op Magento 1.8 betreft een selecteer-kopieer-en-plak opdracht. 

  • Kopieer de getoonde XML code
  • Open app/etc/local.xml
  • Vervang  <cache>...</cache> met de gekopieerde code. 
  • Klaar
Redis activeren stap 3

Redis activeren stap 3

Klik > Selecteer > Kopieer > Plak > Klaar

Met Magento 1.8 en de integratie van Redis worden de drie stappen teruggebracht naar twee. 

  1. activeer Redis met een druk op een knop
  2. selecteer, kopieer en plak de Redis XML configuratie naar je Magento website

Twee eenvoudige stappen, die er voor zorgen dat je kunt genieten van een snellere Magento webshop. Vervolgens kun je op het Service Panel de statistieken van je Redis implementatie in de gaten houden. 

Nog meer snelheid door Full Page Cache

Je kunt de laadtijd van je Magento 1.8.0.0 met Redis nog verder verbeteren door het gebruik van Full Page Cache. Magento extensie developer Gordon Lesti heeft hiervoor Lesti_FPC gemaakt. Volg de stap-voor-stap handleiding op onze Kennisbank voor de installatie van Lesti_FPC en geniet in no time van de behaalde snelheidswinst.

Let op: gebruik Magento 1.8.0.0 met de nieuwste update van Lesti_FPC.

Met de integratie van Redis in combinatie met Lesti_FPC houd je dus mooi weer tijd over voor andere leuke Magento implementaties. Veel plezier met het bouwen van toffe Magento webshops.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post