Steeds meer klanten stappen over op de Full Page Cache module voor Magento Community Edition van Gordon Lesti (Lesti_FPC). Het mooie aan deze module is dat deze samenwerkt met Redis als cache backend. Met deze combinatie kun je je site een enorme snelheidsboost geven, zowel backend als frontend.
Kort gezegd: Magento onthoudt hoe elke pagina eruit moet zien en dus hoeven berekeningen niet bij elk verzoek opnieuw gedaan te worden.
Maar zoals elke nieuwe / aangepaste module bugs oplevert, zijn er ook bij deze module aandachtspunten waar Magento gebruikers tegenaan lopen.

Hoe laat ik klanten zien dat de voorraad op is?

Een veel gestelde vraag vanuit Magento developers is:

“Ik laat de voorraadstatus van mijn producten zien. Die statussen worden ook opgeslagen in cache. Wat gebeurt er als een product op is? Ik wil dat de klant dan gelijk een geüpdatete pagina ziet, anders zouden we verkeerde verwachtingen wekken.”

Hoera voor Open Source! Is er een wens, lopen gebruikers ergens tegen aan? Geen probleem, geef het aan en we lossen we met elkaar op. Zo is sinds gisteren de bovengenoemde functionaliteit toegevoegd aan de FPC module. Update je module met ModMan (commando: modman update Lesti_Fpc) en krijg deze functionaliteit gratis geleverd.

Let op: pas als de voorraad op is, wordt de pagina uit cache verwijderd en een nieuwe pagina gemaakt. Anders zou dat betekenen dat de productpagina elke keer niet-uit-cache wordt uitgeleverd op het moment dat iemand een product koopt. Dat zou een deel van de FPC teniet doen.
Wil je dat toch? Dan kun je dat zelf aanpassen in de observer. Het is een afweging tussen efficiëntie en precisie die je alleen zelf kunt maken. Kun of wil je het niet zelf aanpassen. Schiet dan even een bug in op Github, dan Gordon of iemand anders er misschien weer op inspringen 🙂

 

Benieuwd naar de combinatie Redis en Lesti_FPC? Test het bij Byte tot 14 juli gratis!
Geen Magento pakket bij Byte? Test het met een Magento Hosting trial!

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post