magento-log-cleaning

Magento Log Cleaning

Standaard schrijft Magento veel logdata weg in de database. Als dit niet opgeschoond wordt, dan bestaat de kans dat de site traag wordt. Daarnaast bestaat de kans dat je ongemerkt uit je bestaande hostingpakket groeit. Onderhoud van de database door middel van Magento log cleaning zorgt voor een flinke verbetering van je site performance. Zeker als dit nog nooit eerder gedaan is zul je een verbetering merken. In deze blogpost wordt uitgelegd hoe Magento log cleaning werkt en wordt duidelijk dat het Magento dit standaard al kan.

Automatisch opschonen van Magento log in drie stappen

Het opschonen van de Magento log gaat via Magento log cleaning. Standaard staat deze optie uit, waardoor de log-tabellen in de database steeds groter en groter worden. Automatische log cleaning gaat via een cronjob. In onze wiki staat uitgelegd hoe je dit kunt instellen. Hieronder een kleine samenvatting.

 1. Controleer of je Magento cron geactiveerd hebt.
  Zie hiervoor onze uitleg op de pagina Magento Log Cleaning op onze wiki.
  TIP: AOE_Scheduler is een handige extensie van Fabrizio Branca om inzage te krijgen in de geactiveerde cronjobs. (fabrizio-branca.de)
 2. Activeer log cleaning in Magento backend. Deze is aanwezig in elke standaard Magento installatie.
 3. De volgende tabellen zullen door Magento log cleaning automatisch op de ingestelde tijd worden geleegd:
  • #_log_customer
  • #_log_visitor
  • #_log_visitor_info
  • #_log_url
  • #_log_url_info
  • #_log_quote
  • #_report_viewed_product_index
  • #_report_compared_product_index
  • #_report_event
  • #_catalog_compare_item

Handmatig opschonen

Het is ook mogelijk om dit handmatig via commandline uit te voeren. Log daarvoor via SSH in op je Magento installatie en tik onderstaand commando in:

Opschonen vanuit PHPMyAdmin is ook mogelijk. Hierover geven we in onze wiki op de pagina Magento Log Cleaning – handmatige log cleaning via PHPMyAdmin uitleg. Het heeft niet onze voorkeur, omdat het maken van vergissing tussen leegmaken (EMPTY) en weggooien (DROP) snel gemaakt is. Beide opties liggen in de dropdownlijst tegen elkaar aan.

Resultaat is verbluffend met Magento log cleaning

Op diverse websites hebben we gezien dat het opschonen van Magento log voor een verbetering van de performance van de website heeft geleid. Een daling van 1Gigabyte aan data in de database en een aangename snelheid van de website. Laat ons in de comments hieronder weten of jouw website ook sneller geworden is. 

images used from: http://www.sxc.hu/photo/1049561 and http://www.magentocommerce.com

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post