Magento Monitor

Magento Monitor

Magento en snelheid, hetgeen waar Byte zich volledig op richt met het ontwikkelen van Magento Optimalisatie Tools. Zo hadden we al de Magento Smartcache ontwikkeld die ingezet kan worden voor een verhoging van de performance van de Magento webshop.

Met de nieuwe tool Magento Monitor maken we het de developer nog makkelijker. In deze tool kan de developer met één oogopslag zien welke optimalisatie tools al dan niet zijn ingeschakeld. Daarnaast is de status van de beveiliging en het domein te zien. De Magento Monitor is beschikbaar voor alle klanten van Byte die gebruik maken van één van onze Magento hostingpakketten.

Omdat alle tools en functies in één overzicht staan, met daarbij de status “actief” of “inactief” kan de developer direct zien wat nog geactiveerd kan worden om de snelheid van de webshop te verhogen. Voor de Byte Optimalisatie Tools Smartcaching en Accelerator is dit met een paar muisklikken geactiveerd op het Service Panel zelf. Voor de andere functies wordt de developer doorgelinkt naar instructies op onze Kennisbank,  waarin wordt uitgelegd hoe deze functies in beheeromgeving van Magento in te stellen zijn.

Omdat de statussen van deze tools en functies in zo’n duidelijk overzicht staan, zal de developer nooit meer hoeven vergeten de Smartcaching weer aan te zetten, nadat deze even tijdelijk uit is gezet tijdens het bouwen aan de webshop. Het uitzetten van de cache tijdens het bouwen is nodig omdat anders de resultaten van de gemaakte veranderingen niet te zien zijn, omdat de cache oude instellingen bewaart en dus deze laat zien. Na het bouwen dient deze dus weer aangezet te worden, maar dat wordt nog wel eens vergeten  :-). Dit overzicht geeft simpelweg een geheugensteuntje.

Bekijk de Magento Monitor op het Service Panel en zie hoe het u kan helpen bij het bouwen en optimaliseren van uw Magento Webshop. Beweeg met uw muis over de verschillende tools en functies voor meer info.

Magento Monitor

Smartcaching

Magento Smartcache stelt de applicatieserver in staat om gebruik te maken van slimme caching in plaats van informatie op te moeten vragen uit de MySQL database. Magento Smartcache is gebaseerd op memcached.

Accelerator

De accelerator is een CDN (Content Delivery Network) dat Byte speciaal ontwikkeld heeft voor Magento klanten. Onze configuratietool stelt uw Magento webshop zo in, dat deze goed werkt met ons CDN.

UPDATE: per 01-10-2012 is bytecdn.nl gedeactiveerd en kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de Byte Internet CDN server.

Merge CSS files & JS files

Wanneer Magento zo is ingesteld dat de browser van de bezoeker individuele stylesheets en javascript source files moeten opvragen van de server, werkt uw webshop minder efficiënt en verschijnt deze minder snel in beeld dan zou kunnen. Magento biedt de mogelijkheid om de meeste CSS sheets te combineren tot een download.

Flat Catalog Category & Catalog Product

Uw Magento installatie is efficiënter als u een platte catalogus instelt. Deze instelling kan sommige installaties tot wel 40% versnellen.

PHP output compression

Maak gebruik van de mogelijkheden van de webserver om de webpagina’s zo klein mogelijk te maken. Wanneer u als klant minder hoeft te downloaden, kan de pagina eerder in de browser van de bezoeker verschijnen. PHP stelt u in staat om alle HTML te comprimeren.

Service Panel - Magento Monito

Service Panel – Magento Monitor

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post