(Read the English version here)

Wie heeft nog niet van ze gehoord? Mars One. Dé ruimtevaartorganisatie die in 2022 de eerste mensen naar Mars stuurt om zich daar te vestigen. Hierna sluit iedere twee jaar een nieuwe groep astronauten zich aan. Klein detail, het is niet mogelijk terug te keren naar Aarde… Mars One was zich ervan bewust dat dit controversiële idee zou leiden tot grote bezoekersaantallen op hun website. Het was dus belangrijk om een betrouwbare hostingoplossing te zoeken die hun ook bij grote drukte niet in de steek zou laten. Deze vonden ze in de Managed Cluster Units (MCU) van Byte.

De kracht van MCU

Op 31 mei 2012 stapte Mars One met hun plannen de wijde wereld in. Voor de website hadden ze één vereiste: deze moest altijd in de lucht en snel zijn, hoe groot de bezoekersaantallen ook mochten worden. Om hiervoor van verzekerd te zijn, kozen ze voor Byte’s Managed Cluster Units (MCU). Byte heeft deze hostingoplossing speciaal gecreëerd voor veeleisende web omgevingen. Door een standaard overcapaciteit vangt een MCU pieken van tienduizenden bezoekers probleemloos op. Opschalen is simpel en kan tot een bijna oneindige capaciteit. “Het is fantastisch dat we ons nooit zorgen hoeven maken of de servers van Byte de grote bezoekersaantallen wel aankunnen. Dat we niet hoeven om te kijken naar onze hosting, betekent dat we ons kunnen bezighouden met de vele andere uitdagingen die bij dit project komen kijken” aldus Bas Lansdorp, oprichter en CEO van Mars One.

Geen nagelbijten nodig

De eerste uren na livegang kwam het verkeer voornamelijk vanuit Nederland. Totdat ze werden opgepikt door de Amerikaanse nieuwswebsite Reddit. Binnen no time zaten ze op 120.000 unieke bezoekers, en de teller bleef gestaag oplopen. “Deze piek had onze vorige hoster nooit kunnen opvangen, zelfs niet met een dedicated oplossing” aldus Suzanne Flinkenflogel, Director of Communications bij Mars One. Nagelbijten was er niet bij; Mars One wist dat zelfs met zulke hoge bezoekersaantallen de website altijd bereikbaar en snel zou blijven. “Meestal weet je wanneer het druk gaat worden op je site vanwege een actie of persconferentie. Toch krijgen we soms op de gekste momenten een enorme toestroom naar mars-one.com. Ook op deze onverwachte piekmomenten vangt Byte alles probleemloos op.” aldus Suzanne.

Mars One gaat wereldwijd

Nog steeds blijft Mars One groeien. De miljoenen hits die mars-one.com maandelijks te verwerken krijgt zijn afkomstig vanuit de hele wereld. De grootste bezoekersaantallen komen vanuit de VS, maar ook Rusland en Groot-Brittannië doen het goed. Leuke feiten, zou je denken, maar dit betekent dat de website altijd snel moet zijn. Toen Mars One besloot om op te schalen met extra MCU moest dit dus zonder enige downtime gebeuren. En gelukkig is dit geen enkel probleem bij Byte! Binnen enkele momenten was hun capaciteit vergroot zonder een seconde offline te zijn geweest. Sindsdien hebben de servers van Byte voor mars-one.com al vele pieken opgevangen. Zoveel zelfs dat we inmiddels weten dat Google Analytics een meetlimiet van 10 miljoen hits per maand heeft.

Vertrouwen in Byte

Mars One verwacht de komende tijd nog veel meer bezoekers richting hun website, “En ook dan vertrouwen we op Byte!” sluit Bas vol vertrouwen af.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post