Page speed

Goed nieuws voor iedereen de graag een snellere Magento webshop wilt, en het liefst zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Vanaf deze week zijn namelijk alle Hypernodes standaard uitgerust met Brotli, een nieuw compressie algoritme ontwikkeld door Google.

Brotli is gemaakt om HTML / CSS en JavaScript content te comprimeren. Deze nieuwe techniek comprimeert de content beter en sneller (20-26%)  t.o.v. eerdere algoritmes en wordt ondersteund door alle moderne browsers.

Weinig bandbreedte? Geen probleem met Brotli!

Met name wanneer de bezoeker je webshop bezoekt op een mobiel apparaat (met beperkte mobiele dekking) of met een onbetrouwbare gratis wifi-verbinding heeft Brotli een voordeel. De webserver hoeft namelijk minder data te versturen naar de browser, waardoor de content aanzienlijk sneller geladen wordt. Het gebruik van deze techniek is dus een efficiënte manier om je webshop sneller te laden wanneer bandbreedte een beperkende factor is.

Wat moet jijzelf doen om gebruik te maken van Brotli?

Alle webshops die gehost zijn op ons Hypernode platform maken standaard gebruik van deze techniek. Hier hoef je zelf niks voor te doen. Wij hebben deze techniek aan de webserverconfiguratie toegevoegd waardoor de browser automatisch de bestanden via Brotli opvraagd in plaats van bijvoorbeeld gzip.

Simpel gezegd: de browser vraagt eerst aan de webserver ‘praat je Botli of gzip’? Vervolgens zegt de webserver: ‘ik praat Brotli’ en stuurt de informatie via Brotli op. Dat is gecomprimeerde data, waardoor er met minder bits, meer informatie verstuurd kan worden.

Maak je geen gebruik van het Hypernode platform en/of wil je weten of je webshop Brotli gebruikt? Dan kun je dat met deze tool controleren.

Brotli aangevraagd via de Hypernode UserVoice

Deze nieuwe compressietechniek hebben we op veler verzoek (zie feature request) uitgerold. Heb jij ook een feature die al een tijdje op je wensenlijst staat? Via onze UserVoice kun je gemakkelijk een feature request indienen voor Hypernode. Ook kun je op bestaande feature requests stemmen. Zo heb je een belangrijke stem in de roadmap van Hypernode. Jij bepaalt dus mede welke features we ontwikkelen en welke we prioriteit geven.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post