responsive-site-byte

responsive site byte

Responsive websites en mobiele websites hebben in de afgelopen tijd gehoor gegeven aan de inmiddels grote verscheidenheid van apparaten waarmee men het web op gaat. Om voor al die apparaten een mooie content te kunnen bieden, leek responsive webdesign de meest toegankelijke oplossing. Zo koos ook Byte vorig jaar voor een responsive design van onze website.

Het grootste voordeel van een responsive design t.o.v. een mobile design is dat het beheer vanuit één systeem te managen is. Dit is voor de actualiteit en beheersbaarheid van de content een pluspunt. Maar de relatief lage performance van een responsive design geeft weer een groot nadeel t.o.v. een mobile design.

Website Performance Optimization (WPO)

Hoe belangrijk is de snelheid van een webshop? Volgens Google “verwachten mobiele gebruikers dat hun mobiele-ervaring net zo goed zal zijn als hun desktop-ervaring.” Afgelopen jaren is Website Performance Optimization (WPO) een steeds belangrijker feit geworden. Elke webshop moet sneller en sneller worden. Wanneer we de webshop via een mobiele browser bekijken, willen we dat deze op onze smartphone en/of tablet ook snel te bekijken is. Wanneer een webshop te traag laadt, kan de potentiële koper nog wel eens afhaken (zie afbeelding hieronder).

Hoewel een responsive website op een kleiner scherm minder zichtbare inhoud toont of kleinere afbeeldingen laat zien, betekent dit niet dat de site sneller zal laden. De laadtijd van een responsive site is nagenoeg gelijk op verschillende apparaten (daarbovenop is mobiel internet nog steeds trager dan een vaste verbinding).

Er zijn manieren om een responsive website te optimaliseren, zoals het serveren van kleinere afbeeldingen en scripts anders in te laden. Maar elke optimalisatie heeft een maximum aan haalbaar profijt.

De komst van responsive design is dus niet perse het antwoord op de steeds groter wordende mobiele klantbezoeken. Het optimaliseren van een mobiele website is nog een extra stap in de wereld van Website Performance Optimization.

Tijdens de Magento User Group Magento Mobile – Responsive mythes bespreken we de voor- en nadelen van responsive design geven we tips waar je op moet letten bij het bouwen van een mobile website in Magento.

Tevens bekijken we de verschillen tussen apps vs. web mogelijkheden van Magento.

Kom naar de MUG Magento Mobile – Responsive mythes

MUG Magento MobileMeer weten ofwel anderen op weg helpen met je eigen ervaringen hierin? Kom ook naar de Magento User Group “Magento Mobile – Responsive mythes” op donderdagavond 27 juni.

 

kissmetrics-loading-time

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post