Google

Op vrijdag 9 april werd op googlewebmastercentral.blogspot.com vermeld dat de snelheid van een website voortaan zal worden meegenomen in de berekening van de positie in de Google zoekresultaten. Een lange laadtijd heeft al sinds 2008 een negatief effect op de kwaliteitscore in Google AdWords, maar nu leidt het dus ook tot een daling van je website in de organische resultaten van het Google zoeknetwerk. Meer hierover lees je op ons nieuwsbericht.

Snelheid website evalueren met Google Page Speed

Om te kijken hoe uw site het doet, kunt u de Page Speed add-on van Google installeren. De huidige Byte-site scoort al behoorlijk aardig, namelijk 80 van de 100 met de standaard installatie op het Service Panel. We werken aan een nog hogere score.

Google Page Speed evalueert niet alleen de huidige site-performance, maar geeft ook een aantal suggesties om deze te verbeteren. Na het nieuws van afgelopen vrijdag zullen er ongetwijfeld erg snel allerlei blogposts en artikelen verschijnen met tips om hoger te scoren. Hierbij in ieder geval alvast een blogpost waar 4 aspecten worden behandeld: http://etbe.coker.com.au/2010/04/10/web-server-performance/, namelijk Image Size, Apache and Cache Expiry, DNS Lookups en Cookies.

Interessant voor onze Magento klanten is dat met de Magento Accelerator, de tool waarmee het Byte CDN wordt ingeschakeld, drie van deze 4 aspecten al automatisch worden geoptimaliseerd! Alleen de Image Size niet, deze dient  nog in Magento zelf opgelost te worden. De Magento Accelerator is voor al onze Magento klanten in te zetten via het Service Panel.

UPDATE: per 01-10-2012 is bytecdn.nl gedeactiveerd en kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de Byte Internet CDN service.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post