root@byte:  techies in het zonnetje gezet

root@byte: techies in het zonnetje gezet

Om het hardwerkende techteam even in het zonnetje te zetten, werden ze deze week verrast met een root@byte t-shirt.

Tech team bedankt!

Waar ze dit aan te danken hebben? Aan alle belangrijke, vernieuwende, ingewikkelde, zenuwslopende, baanbrekende en / of intensieve projecten waar ze zich altijd keihard voor inzetten. Het zijn er te veel om op te noemen, maar laten we dan in ieder geval een paar dingen vermelden:

Optimalisaties en uitbreiding hostingplatform

Om voorop te blijven lopen qua technieken, performance en veiligheid, is het belangrijk om constant ons platform te monitoren, onderhouden en doorontwikkelen. Zo heeft Tech dit jaar onder andere de vorig jaar gestarte Upgrade naar MySQL 5.1 succesvol afgerond, zijn de Loadbalancers vernieuwd, hebben we een eigen IP range, is onze eigen interne  monitoring onder de loep genomen en verbeterd (inclusief een handig dashboard), hebben we een nieuw storageplatform op basis van ZFS in gebruik genomen én hebben we een tweede hosting segment up and running! Hierover binnenkort meer nieuws.

Magento ontwikkelingen

Op het gebied van Magento zijn er het laatste half jaar flink wat stappen vooruit gezet. Zo zijn de Magento dedicated servers flink geoptimaliseerd wat tot aanzienlijke snelheidswinst heeft geleid, zijn alle SSH diensten gevirtualiseerd, is de Magento tooling uitgebreid met de Magento Monitor én zijn we druk aan het testen met Magento Clustering. Voor we dit op ons Magento platform kunnen toepassen moeten we nog flink wat onderzoek doen en testen, testen, testen, maar we zijn er mee bezig! To be continued…

En nog een viermoment, met taart!

Erik en Vera 1 jaar bij ByteOp 1 juli hadden we nog een mooi moment om te vieren en wel omdat Vera en Erik allebei alweer een jaar in dienst zijn. En dat vieren we bij Byte natuurlijk graag met taart! Dus zijn de taartstiften uit de kast gehaald en is er een mooi kunstwerkje uitgekomen.

Hoera voor Vera en Erik, dat nog vele jaren mogen volgen! 🙂

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post