Deel 2 van de blogserie – Tools voor online succes

Bij Byte zorgen we ervoor dat je website altijd bereikbaar is, maar het liefst gaan we veel verder dan dat. We houden van succesvolle sites, en van sites die dat willen worden 😉

Afgelopen jaar hebben we daarom gevraagd, geluisterd, gespeurd en getest. We hebben om ons heen gevraagd wat men nodig heeft om succesvol te worden en waar men wel wat hulp in zou willen krijgen. We konden ze allemaal samenvoegen in drie wensen. Voor elke wens hebben we de beste tools gevonden en hier waar nodig goede deals mee gesloten.

Als enige hoster in Nederland integreren we nu deze tools gewoon in onze hostingpakketten. En omdat we daar idioot trots op zijn, licht ik ze in deze blogpostserie uitgebreid uit.

Wens 1: Een veilige site – Sucuri en NeoPI

Wens 2: Een snelle site – Varnish en New Relic

Wens 3: Goed gevonden worden – WebCEO en PageSpeed&YSlow

In deze tweede blogpost bespreek ik wens 2: een snelle site.

 

Wens 2: een snelle site

Voor veel bedrijven is de website inmiddels het primaire communicatie of commerciële kanaal. Zo’n site moet altijd bereikbaar en vindbaar zijn, en performance en schaling zijn van levensbelang.

Een snelle site zorgt ervoor dat bezoekers meer bestellen, sneller informatie aanvragen en eerder hun zaken digitaal afhandelen. Ook Google vindt het belangrijk dat sites snel zijn en plaatsen deze hoger in de zoekresultaten. Daarnaast wil je dat je site lachend de drukte aan kan van media-aandacht, e-mailcampagnes of gewoon groot succes. Want dat is waar je het voor doet, toch?

Clustertechnologie met Varnish

Byte heeft een technisch geavanceerd systeem ontwikkeld waarbij onze befaamde clustertechniek gecombineerd wordt met de caching methode Varnish. Dit is een unieke combinatie die alleen Byte biedt.

Je hebt hiermee het beste van twee werelden: sites met Varnish zijn supersnel (TTFB < 20ms is haalbaar!) en dankzij de clustertechnologie kunnen ze moeiteloos grote verkeerspieken aan (10.000 bezoekers per dag).

Wil je echt de beste resultaten dan kost het je even wat tweakwerk. Als je lekker technisch bent kun je dat zelf doen, maar natuurlijk hebben we ook uitgebreide handleidingen en slimme partners die dat voor je kunnen doen.

De eerste enthousiaste reacties stromen al bij ons binnen:

“De laadtijd van de homepage is alleen al van 2,3 seconde naar 800-900 millisec.”
“Blazing fast!”

New Relic

Ken je dat? Dat een site ineens langzaam reageert of er heel lang over doet om een pagina in te laden, maar jij of je webdeveloper kan niet zo snel achterhalen waar het door komt? Heel vaak mondt dat uit in een ellendig lange zoektocht en je kunt je tijd/geld wel beter besteden.

Met New Relic zie je direct welke database query het proces vertraagd

Met New Relic zie je direct welke database query het proces vertraagd

Met New Relic wordt het achterhalen van de oorzaak kinderspel. Met deze Application Performance Management tool kan de je (of je technisch beheerder) real time inzien hoe de website presteert en waar de eventuele bottleneck zitten. Denk aan laadtijden van pagina’s, langlopende transacties, error rates, slow queries, trage plug-ins/extensies, en meer. Op deze manier kun je de performance van je site voor en na wijzigingen analyseren.

Byte ondersteunt New Relic op onze servers.

New Relic – Standard en Pro account

Via New Relic zelf kun je een Standard of Pro account afnemen. Wil je echt aan de slag met New Relic, dan heb je een Pro account nodig.

  • Met het Pro account heb je namelijk nog dieper inzicht in de performance van je site. Zo heb je onder andere toegang tot historische data van drie maanden (Pro) in plaats van één week (Standard).
  • En nog belangrijker: je hebt niet alleen inzicht in welke processen binnen je site traag zijn (Standard), maar ook waarom (Pro). Zo heb je in een mum van tijd de bottleneck binnen je site gevonden, waar je zonder New Relic dagen, weken of zelfs maanden over zou doen.

Varnish en New Relic hebben?

Dan heb je het hostingpakket Performance (Varnish) of Optimize nodig (Varnish en New Relic). Het Performance pakket is slechts €19,95 p/m.
Meer weten over de pakketten, of direct bestellen? Kijk bij de pakketoverzichten! Of bel ons even op 020 – 521 6222.

 

 

Bekijk onze tools voor een veilige websiteBekijk onze tools om goed gevonden te worden

 

 

 

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post